O scrisoare de recunoștință pentru profesorul meu – Reflecții și concluzii

 

O scrisoare de recunoştinţă pentru profesorul meu – Reflecții și concluzii

– o reflecţie asupra activităţii –

 

În data de 19 aprilie 2016, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a desfăşurat finala concursului de eseuri pentru studenţi „O scrisoare de recunoştinţă pentru profesorul meu”.

Manifestarea, organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră, a fost moderată de lector univ. dr. Nadia Laura SERDENCIUC şi lector univ. dr. Liliana BUJOR.

În cadrul evenimentului a fost organizată şi o expoziţie de icoane realizată în parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi coordonată din partea USV de lector univ. dr. Oana Ruxandra HRIŞCĂ.

Evenimentul a fost sponsorizat de Librăria Cărtureşti din Suceava care a oferit studenţilor câştigători pachete de cărţi din literatura universală şi din domeniul dezvoltării personale.

Concursul de eseuri a permis o abordare creativă a relaţiei formator-beneficiar, din perspectiva coordonatelor formării şi dezvoltării personale şi profesionale, impregnate în memoria afectivă a actorilor spaţiului educaţional. Manifestarea, adresată studenţilor din anul I, s-a constituit într-un excelent prilej de exprimare a recunoştinţei, într-un moment de reflecţie şi într-un gest de mulţumire adresat cadrelor didactice care au marcat, într-o manieră unică şi autentică, devenirea personală şi creşterea spirituală a studenţilor.

La concurs s-au înscris 15 studenţi de la Universitatea din Suceava şi Universitatea din Bucureşti, confirmând astfel interesul studenţilor pentru tema propusă şi extinzând dincolo de limitele spaţiului academic sucevean dorinţa de manifestare a emoţiei de recunoştinţă.

Din cele 15 lucrări înscrise la concurs, cei aproximativ 50 de participanţi la activitatea din 19 aprilie 2016 au putut audia, apercia şi aplauda cele şapte lucrări intrate în finala concursului în urma unei preselecţii coordonate de lector univ. dr. Crina COROI de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării USV.

S-au acordat 3 premii: premiul I- Ana Maria ANTONESEI (FLSC-USV), premiul II- Constantin Andrei PĂTRĂUCEAN (FLSC-USV), premiul III- Erena Ana TANASI (FLSC-USV). Premiul de popularitate a fost acordat concurentului care a impresionat participanţii la activitate şi a revenit studentei Ana Maria ANTONESEI (FLSC-USV).

Emoţia de recunoştinţă a vibrat atât prin intermediul cuvântului, cât şi în acorduri muzicale de chitară clasică, momente oferite de Ana CREANGĂ, elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Cadrul creat în cele 100 de minute de activitate a activat alte sute de emoţii de recunoştinţă pentru participanţii care au avut ocazia să le împărtăţească într-o manieră ludică. La finalul activităţii, fiecare participant a luat cu el cel puţin două gânduri de recunoştinţă: unul personal şi un altul primit în dar de la un alt participant, la care s-a adăugat invitaţia de a reveni anul viitor la a doua ediţie a evenimentului, nu numai în calitate de participant, ci şi în calitate de autor al unei lucrări pentru concursul „O scrisoare de recunoştinţă pentru profesorul meu” (ediţia 2017).

 
 • Noutăți

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: (#4) Application request limit reached
  Type: OAuthException
  Code: 4
  Please refer to our Error Message Reference.